Verbindende (Geweldloze) Communiceren maakt je bewust over wat er in je omgaat en wat er achter het soms moeilijke of pijnlijke gedrag van anderen schuil gaat. Hierdoor ben je in staat te begrijpen vanuit welke intentie je zelf vertrekt en de ander handelt. Verbinden met die intentie levert je harmonie en verbinding op.

Marshall Rosenberg, de grondlegger van Geweldloos Communiceren, koos twee dieren (metaforen) om zijn ideeën krachtig en duidelijk over te brengen: de jakhals en de giraf. Zij staan symbool voor twee kwaliteiten in ons. De jakhals is resultaatgericht, dwingend en autoritair. De giraf is zowel zachtaardig als sterk, kijkt met mildheid naar wat zich aandient, communiceert vanuit zijn hart en zoekt naar verbinding en helderheid.

Steeds vaker merken we dat communiceren lastig kan zijn, waarom zegt hij niet gewoon wat hij bedoelt? Waarom komt zij steeds te laat? Hoe ga je met elkaar het gesprek aan zonder te verwijten? Tijdens een training of workshop maak je kennis met de vier basisprincipes: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Je leert ze vervolgens toe te passen in communicatie met onszelf en anderen.

Wil jij leren hoe je beter met je partner, ex-partner of kinderen kunt communiceren? Maak een afspraak voor een coachgesprek er zal snel verbetering optreden! Groenehartzaken werkt met een vast uurtarief voor individuele coaching van € 90, – per uur inclusief BTW voor particulieren. Het tarief voor individuele coaching voor (medewerkers van) bedrijven bedraagt € 90,- per uur exclusief BTW.

Wil  jouw team of organisatie een keer kennis maken met Geweldloze Communicatie? Mail naar info@groenehartzaken.nl of neem telefonisch contact op voor een vrijblijvend gesprek of het aanvragen van een offerte.  Groenehartzaken is gevestigd in Bathmen, nabij Holten, Deventer, Apeldoorn en Zutphen. Wij werken landelijk digitaal.

TIPS 🙂

Benoem wat je feitelijk waarneemt. Probeer de echte betekenis achter een boodschap of ‘verwijt’ te achterhalen, wat bedoelt de ander nou echt?
Benoem jouw gevoel, jouw emoties en waar jij behoefte aan hebt;
Geef aan wat je WEL wilt…… bijvoorbeeld; ik wil je vragen om voortaan de kaas terug te leggen in de koelkast.

Waarom een training Geweldloze Communicatie?

Als je meer wilt bereiken in relatie tot je collega, klant, partner of kind. Een taal leren, waarmee je lastige situaties ombuigt. Effectief en soepel overleggen & samenwerken, verder komen in je relatie. Dit is de eerste stap om de kwaliteit van je leven en werk te verhogen door beter te communiceren.

Wat komt aan bod?

Waarnemen, gevoel, behoefte en verzoek. Wat er werkelijk leeft bij jezelf en de ander, zonder oordelen. Empathie naar jezelf en naar de ander. De macht om je emoties te bepalen en het verschil tussen: kiezen & moeten, waarnemen & interpreteren en verzoeken doen versus eisen of wensen.