Coaching door Marlous 

Het beste uit jezelf halen en in staat zijn jouw eigen koers te bepalen 

Je hebt het idee dat het niet loopt in je leven zoals jij dat graag zou willen. Je hebt vragen en je komt er zelf niet uit. Je ligt regelmatig wakker door je gepieker over de belangrijke zaken in je leven. Je hebt het idee dat er meer in je zit dan er nu uitkomt. Je gaat met tegenzin naar je werk, en je kunt niet echt benoemen waar dat aan ligt. Je hebt het gevoel dat je jezelf voorbij loopt. Is tijd is je grootste vijand? 

Jij wilt ontdekken wat jouw waarden zijn en waar jouw talenten liggen. Je wilt grenzen kunt stellen. Je hebt helder hoe je leeft, denkt en werkt. Hierdoor ben je in staat te dingen die je niet bevallen, te veranderen. Of juist te accepteren wat je niet kunt veranderen. Je voelt je prettig bij wat je doet, zowel zakelijk als prive. Je zorgt goed voor jezelf. Je weet hoe je feedback kunt geven én hoe je feedback kunt ontvangen. Je leeft zonder oordeel. Meningen van anderen hebben geen invloed op je. Je bruist van energie! 

Be yourself – not your idea of what you think somebody else’s idea of yourself should be. (Henry David Thoreau) 

Wat gaan we doen in een coachtraject?

Een coachingstraject vergroot zelfinzicht, verantwoordelijkheidsgevoel, zelfvertrouwen en stimuleert jouw effectieve gedrag. In alle rust en vertrouwelijkheid gaan we aan de slag met privézaken of werk gerelateerde issues. We gaan samen op zoek naar jouw talenten en uitdagingen. Een aantal voorbeelden van deze uitdagingen zijn: 

  • loslaten 
  • zelfliefde
  • grenzen stellen 
  • feedback geven en kunnen ontvangen
  • geweldloos communiceren 
  • zonder oordeel leven 

Tijdens het coachingstraject onderzoeken we jouw waarden, waar je goed in bent, voor welk gedrag je een allergie hebt en waar jouw uitdagingen liggen.

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten. Hierin bepalen we jouw vertrekpunt. We voelen beide of “de klik” er is. Gaan we samen aan de slag? Dan volgt het eerste coachgesprek van 60 minuten. Hierin staan jouw doelen centraal. Wat wil je bereiken? Welke veranderingen zijn er nodig om je weer goed te voelen?
Stap voor stap gaan we verder. Het aantal coachgesprekken is per persoon verschillend. Gemiddeld zijn dit 4 tot 6 gesprekken. In overleg bepalen we gedurende het traject wat er nodig is.

Ik coach ‘onder de waterlijn’. Je hebt vast wel eens van het ijsbergmodel (McClelland) gehoord. Stel je een ijsberg voor. Meestal zie je alleen het topje boven het water uitkomen. Het grootste deel van de ijsberg bevindt zich onder de waterlijn. Zo werkt het ook met mensen. Wat anderen van jou zien is vaak vergelijkbaar met het topje van die ijsberg. Daar gaat heel veel onder schuil, dat niet zichtbaar is voor anderen. Datgene wat anderen niet zien, is wel jouw basis. Dat zijn bijvoorbeeld jouw waarden.

Ook gebruik ik de methode van Geweldloze Communicatie (Marshall Rosenberg). Deze methode draait om empathie en het in verbinding met jezelf en anderen zijn. Er is oog voor jouw onderliggende behoeftes. Die behoeftes liggen vaak ‘onder de waterlijn’. Ik werk graag met de methode van Geweldloze Communicatie, omdat het verbinding tussen mensen creëert.

Ik ga met je onderzoeken wat écht belangrijk voor je is in jouw leven. Zodat je je minder laat leiden door wat je van jezelf verwacht en wat je denkt dat anderen van je verwachten. Je gaat voelen waar je energie van krijgt en hoe je dit in je leven kunt toepassen. Je leert omgaan met schuldgevoelens en meningen van anderen, zodat die minder invloed op je krijgen.

Jij kiest waar deze coachgesprekken plaatsvinden. Dit kan op de Oudendijk in het tuinhuis. Als jij je prettiger voelt om dit op een andere locatie te doen, is dat ook bespreekbaar. Is het handiger om een sessie online te doen? Dan doen we het coachgesprek digitaal via Zoom.

Wandel je graag? Dan is coaching tijdens een wandeling ook een optie.

Dit zeggen anderen over Marlous

“Als coach is Marlous een luisteraar met een warm hart. Er is alle ruimte om je verhaal te vertellen. Marlous analyseert intussen wat je zegt en geeft feedback. Door het stellen van kritische vragen dwingt Marlous je om zelf tot de kern van je probleem of hulpvraag te komen. Samen hebben we de verschillende oplossingen getoetst en besproken. Ik had mijn visie weer even helemaal helder en dat voelde heel prettig. Dank je wel Marlous, je bent een topcoach.”

Sandra Kucuksen-Everts

“Prettig om inzicht te krijgen in je eigen gedrag. Ik heb handvatten om beter te kunnen uiten wat ik wil en hoe ik mijn grenzen aangeef in mijn werk, maar ook in privésituaties. Ik kan iedereen die op zoek is naar een eerlijke en betrokken coach, Marlous aanraden. Normaals bedank voor de leerzame gesprekken Marlous!”

anoniem

“Marlous heeft een open en authentiek manier van benaderen. Door haar vriendelijkheid, nieuwsgierigheid, oprechtheid schept ze vertrouwen. Ze legt geen druk, geeft feedback en heeft mij subtiel uitgenodigd om te kijken naar mijn behoeftes en weerstand. Hierdoor heb ik inzichten gekregen over mezelf. Heel fijn, ik kan nu verder. Dank je wel Marlous!-)”

ishmir lewi

“De gesprekken met Marlous gingen als vanzelf. Direct voelde ik me op mijn gemak. Marlous vraagt op de juiste manier door waardoor de werkelijke vraag van mijzelf komt bovendrijven. Bijzonder om met een ‘vreemde’ een aantal heel persoonlijke gesprekken te voeren. Dank je wel Marlous dat je me even bij de hand nam.”

Babette van Veen

“Zeer prettige coaching ervaring met Marlous. Luistert goed, stelt de juiste vragen en komt snel tot de kern. Hoop nieuwe inzichten, maar ook zaken die ik al wist werden toch van een andere kant bekeken en dat was erg inspirerend en motiverend. Absoluut een aanrader als je een goede coach zoekt.”

Jacek Karluk

“Marlous is een zeer kundig (loopbaan) coach. Ze weet met goed luisteren en het stellen van de juiste vragen tot de kern te komen. Daarnaast is ze gewoon een heel prettig persoon. Zeker doen!”

Niels Antonis

Ik ben Marlous Donker-Dungelmann en ben mediator, coach, vertrouwenspersoon en trainer.
Ooit begon ik mijn carrière bij een groot Amerikaans bedrijf. Sales was mijn vakgebied. Het contact met klanten, dat vond ik het allerleukste aan mijn werk. Hier lag de basis voor mijn missie: mensen helpen en begeleiden bij het verwezenlijken van hun droom. Het creëren van inzicht waardoor een ander kan groeien.
Ik geloof in ieders kracht. Soms is het zoeken waar die kracht zit. Daar help ik je graag bij. Mijn passie is om de communicatie tussen mensen te verbeteren. Vaak ontstaat er ruis in de communicatie en begrijpen mensen elkaar daardoor verkeerd.
Persoonlijke ontwikkeling en groei zijn enorm belangrijk voor mij. Ik ben NOBCO opgeleid coach, MfN familie-mediator en ik ben trainer voor coaches die ook de NOBCO certificering of STIR registratie willen behalen. Ik werk als gecertificeerd LVV vertrouwenspersoon.

Groenehartzaken staat voor werken vanuit het hart en het streven naar duurzame verandering en oplossingen.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wanneer kan ik gecoacht worden?

Je kunt op ieder moment starten. Dit doen we altijd in onderling overleg. Dat geldt voor alle coachgesprekken.

Ik twijfel of dit iets voor mij is.

Dat kan ik me voorstellen, zeker als coaching nieuw voor je is! Het is best spannend om de eerste stap te zetten. Misschien wil je verandering, maar wil je ook veranderen?
Om te ontdekken of er een klik tussen ons is, voeren we eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op die manier krijg ik een beter beeld van wat er bij jou speelt. En krijg jij een gevoel en beeld wat ik voor jou kan betekenen.

Wat kost coaching?

Het tarief voor individuele coaching bedraagt € 100, – per uur inclusief BTW voor particulieren. Het tarief voor individuele coaching voor (medewerkers van) bedrijven bedraagt € 100,- per uur exclusief BTW. Een gesprek duurt gemiddeld 60-90 minuten.
Coachgesprekken vinden plaats in mijn tuinhuis op de Oudendijk, via Zoom of in de natuur.

Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en is vrijblijvend.

Kennis maken?

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking, waarin we elkaar beter leren kennen en samen kunnen kijken waar jouw uitdaging ligt.