Referenties

Prettig om inzicht te krijgen in je eigen gedrag. Ik heb handvatten om beter te kunnen uiten wat ik wil en hoe ik mijn grenzen aangeef in mijn werk, maar ook in privésituaties. Ik kan iedereen die op zoek is naar een eerlijke en betrokken coach, Marlous aanraden. Normaals bedank voor de leerzame gesprekken Marlous!

***

Hele pittige periode. Fijn dat je ons goed geholpen hebt en ons over echt alles na hebt laten denken.

***

Ik wil je bedanken voor de moeite die je hebt gedaan en dat je ons steeds een spiegel hebt aangereikt om ons eigen handelen en de resultaten daarvan te kunnen zien en vooral te erkennen. Hierdoor is het contact tussen ons na de scheiding nog steeds goed en dat merken we aan de kinderen waar het goed mee gaat.

***

Na 30 jaar huwelijk was de koek echt op. Het is verdrietig maar niet anders, we moeten beide door met ons leven. Marlous heeft ons geholpen om tot een goed en volledig echtscheidingsconvenant te komen. We konden haar altijd bellen of mailen als er vragen waren en ze heeft ons doorverwezen naar een prettige advocaat die het verzoekschrift bij de Rechtbank ingediend heeft. Er is veel aandacht besteed aan onze gevoelens en het rouwproces waar we allebei nog in zitten. Ik zal haar naam altijd noemen als iemand een professionele mediator zoekt in Nieuwkoop of daarbuiten.

***

We hebben bij de eerste bijeenkomst wel benoemd dat we het spannend vonden, omdat wij Marlous ‘kennen’. Daar is Marlous eerlijk en professioneel in geweest en dat heeft tijdens de gesprekken nooit in de weg gestaan. Eindelijk hebben we dingen kunnen uitspreken waar we al jaren ruzie over hadden.

MEDIATION & COACHING

Mediation

Coaching

Afspraak maken

Wie ben ik?

Ik ben mediator en coach, moeder van 3 kinderen en echtgenote. Ik geloof in ieders kracht, soms is het zoeken waar die kracht zit. Daar help ik je als mediator of coach graag bij. Ik vind het waardevol om samen in gesprek te gaan zodat we kunnen onderzoeken wat jou inspireert en wat jouw drijfveren zijn, maar ook waar je pijn, verdriet of teleurstelling zit. Ik kan een spiegel voorhouden en confronteren daar waar nodig zodat dit leidt tot nieuwe inzichten.

Mijn passie en uitdaging is om de communicatie tussen mensen te verbeteren of te herstellen. Vaak zie ik dat er ruis in de communicatie ontstaat en dat mensen elkaar daardoor verkeerd begrijpen. Echt zeggen wat je bedoelt is soms best moeilijk. Als mediator begeleid ik bij het oplossen van conflicten en het voorkomen van communicatie verstoringen. Het goed begeleiden van het proces is hoofdzaak. Hierbij focus ik me vooral op de menselijke kant en alle emoties die daar bij horen. Er is ruimte om de emoties te benoemen en te laten zien. Met beide partijen ga ik de zoektocht aan om gezamenlijke belangen te vinden. Hierdoor komt het conflict in een ander daglicht te staan en kan er ruimte komen voor oplossingen.

Als de verhoudingen tussen ouders ernstig verstoord zijn (na een rechtszaak bijvoorbeeld) ga ik met ouders kijken waar het trauma ligt en wat er nodig is om dat te laten rusten of te laten behandelen bij een professional. We kijken of er gezamenlijkheden zijn en vinden een nieuwe manier van gedeeld ouderschap.

Groenehartzaken

Ik werk vanuit mijn hart en streef naar duurzame (groene) oplossingen. Wonend midden in het Groene Hart en werkend aan verschillende type zaken; zo is Groenehartzaken ontstaan.