Wie ben ik?

Ik (Marlous Donker-Dungelmann 1974) ben geboren in Tilburg en heb mijn jeugd in Brabant gewoond. Sinds 2005 woon ik samen met mijn man en  3 kinderen in het Groene Hart van Nederland. Ik ben NOBCO geaccrediteerd coach, MfN familie- mediator en trainer. Ik geef les op het gebied van mediationvaardigheden, persoonlijke ontwikkeling, geweldloze communicatie en leid mensen op tot NOBCO coach.

Ik heb geleerd om hulp te vragen als iets niet lukt, dat was voor mij nooit vanzelfsprekend. Mensen mogen begeleiden in een periode die soms lastig is, maakt mijn werk fantastisch. Als ik zie dat het lukt, ben ik trots op cliënten en geeft dat mij voldoening en ontzettend veel plezier in mijn werk. Het overdragen van kennis en vaardigheden in opleidingen of trainingen maakt van mij een blij en dankbaar mens. In elk individu iets moois zien, dat pas ik regelmatig toe in mijn gesprekken.

De eerste stap die mensen nemen is de lastigste. De drempel is hoog. Ik zal er alles aan doen om een ontspannen sfeer te creëren en oog te hebben voor de spanning die er misschien in het begin is.

Ik begeleid mensen bij het oplossen van een conflict. Als ‘kind van gescheiden ouders’ weet ik hoe belangrijk het is om kinderen een stem te geven in het scheidingsproces. Ik begeleid ouders in het proces en verwijs door als het nodig is. Regelmatig voer ik kind gesprekken.

Als bemiddelaar, zonder oordeel kijken naar mensen vind ik belangrijk en zie ik als mijn grootste uitdaging. Ik heb veel ervaring met complexe scheidingen en ben trots als het ouders lukt om kleine stapjes te zitten naar een vorm van gezamenlijk ouderschap.

Vertrouwen is in mijn vak erg belangrijk. Mensen komen bij mij omdat, ze een stap willen maken in hun leven of een conflict tot een einde willen brengen. Dat zijn thema’s die veel vragen, waar emoties bij gemoeid zijn en daarbij is vertrouwen en integriteit essentieel.

Geweldloze communicatie is waarmee ik werk, met veel dank aan de methode van Marshall Rosenberg.

MEDIATION & COACHING

Mediation

Coaching

Afspraak maken

Wie ben ik?

Ik ben mediator, trainer en coach, moeder van 3 kinderen en echtgenote. Ik geloof in ieders kracht, soms is het zoeken waar die kracht zit. Daar help ik je als mediator of coach graag bij. Ik vind het waardevol om samen in gesprek te gaan zodat we kunnen onderzoeken wat jou inspireert en wat jouw drijfveren zijn, maar ook waar je uitdaging, verdriet of teleurstelling zit. Ik kan een spiegel voorhouden en confronteren daar waar nodig zodat dit leidt tot nieuwe inzichten.

Mijn passie is om de communicatie tussen mensen te verbeteren. Vaak zie ik dat er ruis in de communicatie ontstaat en dat mensen elkaar daardoor verkeerd begrijpen. Benoemen wat je voelt of bedoelt is soms best moeilijk. Als mediator begeleid ik bij het oplossen van conflicten en het voorkomen van communicatie verstoringen. Het goed begeleiden van het proces is hoofdzaak. Hierbij focus ik me vooral op de menselijke kant en alle emoties die daar bij horen. Er is ruimte om de emoties te benoemen en te laten zien. Met partijen ga ik de zoektocht aan om gezamenlijke belangen te vinden. Hierdoor komt het conflict in een ander daglicht en komt er ruimte voor oplossingen.

Groenehartzaken

Ik werk vanuit mijn hart en streef naar duurzame oplossingen. Wonend midden in het Groene Hart en werkend aan verschillende type zaken; zo is Groenehartzaken mediation & coaching ontstaan.