Groenehartzaken Mediation & Coaching   |   Marlous Donker-Dungelmann   |    info@groenehartzaken.nl   |   06 24 33 15 79
Over mij2018-11-06T11:28:22+00:00

Wie ben ik?

Ik (Marlous Donker-Dungelmann 1974) ben enthousiast en gedreven. Ga graag uitdagingen aan en heb geleerd om hulp te vragen als iets niet lukt. Vind het belangrijk om harmonie te creëren daar waar het weg is. Als echtgenote en moeder van 3 kinderen heb ik een hectisch leven waar ik erg van geniet. Ontdekken van nieuwe landen en steden is waar ik graag vakanties aan besteed. Ik kook graag en hou van de natuur.

Doen waar je goed in bent en trots kunnen zijn op de moedige stappen die mijn klanten zetten. Geweldloze communicatie is waar ik naar streef.

Ik begeleid mensen bij het oplossen van een conflict. Als ‘kind van gescheiden ouders’ weet ik hoe belangrijk het is om kinderen een stem te geven in het scheidingsproces. Ouders begeleiden en ondersteunen in dit proces is waar ik goed in ben.

Als bemiddelaar, zonder oordeel kijken naar mensen vind ik belangrijk en zie ik als mijn grootste uitdaging. Ik ben MfN-register familie mediator. Naast mijn werk als mediator, werk ik als coach (NOBCO accreditatie) en begeleid mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Veel van mijn clienten komen via een verwijzing van de rechtbank. Ik heb veel ervaring met complexe scheidingen en ben trots als het ouders lukt om kleine stapjes te zitten in een vorm van gezamenlijk ouderschap.

Ik ben mentor voor een cliënt met psychische klachten. Als wettelijk vertegenwoordiger behartig ik haar belangen op het gebied van zorg. Bijdragen in de maatschappij als vrijwilliger geeft veel voldoening.

Vertrouwen is in mijn vak erg belangrijk. Mensen komen bij mij omdat, ze een stap willen maken in hun leven of een conflict tot een einde willen brengen. Dat zijn thema’s die veel vragen, waar emoties bij gemoeid zijn en daarbij is vertrouwen en integriteit essentieel.

MEDIATION & COACHING

Mediation

Coaching

Afspraak maken

Wie ben ik?

Ik ben mediator en coach, moeder van 3 kinderen en echtgenote. Ik geloof in ieders kracht, soms is het zoeken waar die kracht zit. Daar help ik je als mediator of coach graag bij. Ik vind het waardevol om samen in gesprek te gaan zodat we kunnen onderzoeken wat jou inspireert en wat jouw drijfveren zijn, maar ook waar je pijn, verdriet of teleurstelling zit. Ik kan een spiegel voorhouden en confronteren daar waar nodig zodat dit leidt tot nieuwe inzichten.

Mijn passie en uitdaging is om de communicatie tussen mensen te verbeteren of te herstellen. Vaak zie ik dat er ruis in de communicatie ontstaat en dat mensen elkaar daardoor verkeerd begrijpen. Echt zeggen wat je bedoelt is soms best moeilijk. Als mediator begeleid ik bij het oplossen van conflicten en het voorkomen van communicatie verstoringen. Het goed begeleiden van het proces is hoofdzaak. Hierbij focus ik me vooral op de menselijke kant en alle emoties die daar bij horen. Er is ruimte om de emoties te benoemen en te laten zien. Met beide partijen ga ik de zoektocht aan om gezamenlijke belangen te vinden. Hierdoor komt het conflict in een ander daglicht te staan en komt er vaak ruimte voor oplossingen.

Groenehartzaken

Ik werk vanuit mijn hart en streef naar duurzame (groene) oplossingen. Wonend midden in het Groene Hart en werkend aan verschillende type zaken; zo is Groenehartzaken ontstaan.