Meer over Marlous Donker-Dungelmann

Groenehartzaken staat voor werken vanuit het hart en het streven naar duurzame verandering en oplossingen.

Mijn naam is Marlous en ik ben mediator, vertrouwenspersoon, coach en docent/trainer.
In 1974 ben ik geboren in Tilburg en mijn hele jeugd heb ik in Brabant doorgebracht.  Ik was een ondernemend en onderzoekend kind. Wist goed wat ik niet wilde. Was erg dol op mijn beide oma’s waar ik graag logeerde. Op mijn 18e heb ik anderhalf jaar in Rome gewoond en daar ontstond mijn liefde voor koken. Sinds 2005 ben ik getrouwd en heb met mijn echtgenoot 3 kinderen. Sinds november 2020 woon ik met mijn man en drie kinderen in Gemeente Deventer. Kiki onze blonde labrador en onze 7 kipjes maken ons gezin compleet. Ik word blij in de buitenlucht, ben dol op bloemen zaaien en tuinieren.

Ik heb vroeger geleerd om hulp te vragen als iets niet lukt. Andersom help ik mensen graag als zij ergens niet uitkomen. Het is dankbaar werk om mensen te begeleiden die zich in een lastige periode bevinden. Of dat nu in mediation is, waarbij ik mensen help om een acceptabele oplossingen te vinden. Of bij coaching, waarbij ik mensen een stap verder help met inzichten. Ook in mijn werk als docent, waarbij ik coaches ondersteun bij het behalen van hun certificeringen. Wanneer zij een punt bereiken waarmee zij gelukkig zijn, verder kunnen, ben ik een blij en trots mens.

Ik geloof in ieders kracht, soms is het zoeken waar die kracht zit. Daar help ik je graag bij. Ik vind het waardevol om samen in gesprek te gaan zodat we kunnen onderzoeken wat jou inspireert en wat jouw drijfveren zijn, maar ook waar je uitdaging, verdriet of teleurstelling zit. Ik houd je een spiegel voor en confronteer daar waar nodig, zodat dit leidt tot nieuwe inzichten en groei.

Mijn passie is het verbeteren van de communicatie tussen mensen. Vaak zie ik dat er ruis in de communicatie ontstaat en dat mensen elkaar daardoor verkeerd begrijpen. Benoemen wat je voelt of bedoelt is soms best moeilijk. Als mediator begeleid ik in het oplossen van conflicten en het voorkomen van verstoringen in de communicatie. Het goed begeleiden van het proces is hoofdzaak. Hierbij focus ik me vooral op de menselijke kant en alle emoties die daarbij horen. Er is ruimte om de emoties te benoemen en te laten zien. Met jullie ga ik de zoektocht aan om gezamenlijke belangen te vinden. Hierdoor komt het conflict in een ander daglicht en komt er ruimte voor oplossingen.

Geweldloze Communicatie

In mijn werk maak ik gebruik van de methode Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Deze methode ziet empathie als het belangrijkste onderdeel van communicatie. Met empathie creëer je verbinding met elkaar en ook in jezelf.
Wil je meer weten over geweldloze communicatie? Ik schreef de blog over dit interessante onderwerp.

GROENEHARTZAKEN

Mediation

Coaching

Docent/trainer

Persoonlijk Marlous

Groenehartzaken is ontstaan in het Groene Hart, waar ik 15 jaar woonde. Ik werk vanuit mijn hart en streef naar duurzame veranderingen en oplossingen. Een naam die in allerlei opzichten dus helemaal bij mij past.

Sinds 2020 is mijn praktijk gevestigd in Bathmen (Overijssel). De reden daarvoor? Ruimte! De ideale plek voor mij, mijn man en de drie kinderen.
Wist je dat ik gek ben op tuinieren en vuurtjes stoken? En op kippen. Dus nu heb ik een grote tuin waarin ik helemaal kan afschakelen tussen de scharrelende krielkipjes. Dat is voor mij echt genieten!

Contact met Marlous

Wil je meer informatie over mediation, coaching of training? Of wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen?
Bel dan naar 06-24331579 of mail naar info@groenehartzaken.nl.