Scheiding en andere familiezaken

Als mediator richt ik me op het begeleiden van scheidingen, het opstellen of aanpassen van de omgangsregeling en het ouderschapsplan.

Zijn er zaken die binnen je familie waar een conflict over ontstaan is, verschil van inzicht over een verjaardag, ruzie over een erfenis, boosheid of irritatie over wat iemand over je zegt? Willen jullie in gesprek om samen tot een oplossing te komen? Mediation is een goede optie.

Mediation is dè manier om een scheiding vorm te geven zonder dat jullie beide naar een advocaat hoeven te gaan. Bij het ontbinden van een huwelijk is een advocaat echter wel nodig om een verzoekschrift tot echtscheiding op te stellen in te dienen bij de rechtbank. Ik werk samen met diverse advocaten uit Nieuwkoop en Noorden.

Door samen in gesprek te gaan en te onderhandelen mèt elkaar in plaats van te strijden tegen elkaar blijft de relatie beter en is er minder ruzie. Door mediation worden patronen doorbroken en wordt de scheiding op jullie manier geregeld, goedkoper en efficiënter. Zo vinden jullie een balans tussen persoonlijke wensen en de juridische mogelijkheden. Hoe komen jullie tot de invulling van een werkend ouderschapsplan, een omgangsregeling, wat is het beste voor de kinderen? Moeten we de gezamenlijke woning aanhouden of verkopen? Hoe verdelen we de gezamenlijke boedel? We nemen de tijd om alles gezamenlijk te bespreken.

Een voorwaarde voor mediation is, dat je bereid bent met de andere partij te praten over de scheiding of de kwestie. Enkele basisuitgangspunten voor mediation zijn:

  • Vrijwilligheid: geen van de betrokkenen kan gedwongen worden deel te nemen aan mediation.
  • Vertrouwelijkheid: alles wat tijdens de mediation wordt besproken is vertrouwelijk (alle betrokkenen hebben een geheimhoudingsplicht).
  • Neutraliteit en onpartijdigheid van de mediator. Ik heb geen belang bij een van de partijen.

Jullie bepalen, binnen de grenzen van de wet, zelf welke invulling er gegeven wordt aan de afspraken en bepalen dus je eigen koers.

MEDIATION

Mediation

Arbeidsconflicten

Burenconflicten

Kennis maken?

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking, waarin we elkaar beter leren kennen en samen kunnen kijken waar jouw uitdaging ligt.

Neem contact op