Groenehartzaken Mediation & Coaching   |   Marlous Donker-Dungelmann   |    info@groenehartzaken.nl   |   06 24 33 15 79
Echtscheiding- en familiezaken2018-06-12T11:10:12+00:00

Scheiding en andere familiezaken

Problemen en conflicten kunnen zich in de familie op veel gebieden voordoen. In de partnerrelatie, met je (schoon-)familie, je ex-partner of bijvoorbeeld met je stiefkinderen. Als mediator richt ik me op het begeleiden van scheidingen, het opstellen of aanpassen van de omgangsregeling en het ouderschapsplan.
Het leven is mooi; omringd door familie en vrienden, genieten van het samenzijn met elkaar. Maar wat als dat niet zo is, als er conflicten ontstaan met je (ex-) partner, vrienden, familie, collega’s, of als er iets speelt dat je dwars zit en je komt er niet uit.

Zijn er zaken die binnen je familie waar een conflict over ontstaan is, verschil van inzicht over een familiehotel, ruzie over een erfenis. Willen jullie in gesprek om samen tot een oplossing te komen? Mediation is een goede optie.

Mediation is de manier om de scheiding vorm te geven zonder naar een advocaat te hoeven. Door samen in gesprek te gaan en te onderhandelen met elkaar in plaats van te strijden tegen elkaar.Door mediation worden patronen doorbroken en wordt de scheiding op jullie manier geregeld, goedkoper en efficiënter dan via een advocaat en rechter. Zo vinden we een balans tussen persoonlijke wensen en de juridische mogelijkheden. Naast alle emoties, komt er in de tijd van scheiding van alles op je af. Hoe komen jullie tot de invulling van een werkend ouderschapsplan, een omgangsregeling, wat is het beste voor de kinderen? Moeten we de gezamenlijke woning aanhouden of verkopen? Hoe verdelen we de gezamenlijke boedel?

Een voorwaarde voor mediation is, dat je bereid bent met de andere partij te praten over de scheiding of de kwestie. Enkele basisuitgangspunten voor mediation zijn:

  • Vrijwilligheid: geen van de betrokkenen kan gedwongen worden deel te nemen aan mediation.
  • Vertrouwelijkheid: alles wat tijdens de mediation wordt besproken is vertrouwelijk (alle betrokkenen hebben een geheimhoudingsplicht).
  • Neutraliteit en onpartijdigheid van de mediator. Ik heb geen belang bij een van de partijen.

Jullie bepalen, binnen de grenzen van de wet, zelf welke invulling er gegeven wordt aan de afspraken en bepalen dus je eigen koers.

MEDIATION

Mediation

Arbeidsconflicten

Burenconflicten

Kennis maken?

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking, waarin we elkaar beter leren kennen en samen kunnen kijken waar jouw uitdaging ligt.

Neem contact op